Stichting Zwerfkatten Nederland werkt met gastgezinnen verspreid door Nederland waarin verschillende type kittens worden opgevangen:

  1. wilde kittens die gesocialiseerd worden,

  2. moederloze kittens van enkele weken oud (schuw of gesocialiseerd), 

  3. moederloze kittens vanaf de geboorte die geflest moeten worden. 

Deze gastgezinnen worden begeleid door het gastgezin begeleidingsteam (GBT). Het GBT bestaat uit een coördinator (eindverantwoordelijke) en twee mentoren (ervaren gastgezinnen). Er wordt volgens protocollen en werkwijzen samengewerkt. Ieder gastgezin krijgt een map met alle protocollen en werkwijzen. Wekelijks geven de gastgezinnen per mail een update van de kittens met behulp van een verblijfstatus formulier. Er wordt veel via de app met foto's en filmpjes gewerkt. 

Voor gastgezinnen worden alle benodigde spullen (socialisatiekooi, slaapcube, ligkleden, voer, kittenbak en grit, weegschaal en eetweegschaal, speeltjes en dergelijke) ter beschikking gesteld. De voorraad voer, grit, speeltjes, verzorgingsproducten, kittenpakketjes etc. wordt door het gastgezin opgehaald in ons magazijn in Numansdorp. Elk gastgezin krijgt de beschikking over een 'EHBO'-doos, diergeneesmiddelen worden door de dierenarts voorgeschreven. 

Elk kitten wordt gevaccineerd op de leeftijd van zes, negen en twaalf weken volgens asielprotocol - tenzij de dierenarts anders bepaald. Kittens worden in principe rond de 9-10 weken leeftijd geneutraliseerd (gecastreerd). De kittenspreekuren voor het chippen, vaccineren etc. worden zowel in Numansdorp als in Oosteind gehouden. Ontwormen en ontvlooiien hou je zelf bij. 

Plaatsbare kittens worden per koppel vanuit de gastgezinnen geplaatst bij adoptanten. De adoptanten worden zorgvuldig gescreend door het GBT samen met het gastgezin en daarna in overleg geplaatst. De kittens worden zoveel mogelijk geneutraliseerd geplaatst. Bij een overvloedig aanbod aan kittens kan daarvan afgeweken worden. Het gastgezin regelt de plaatsing met plaatsingscontract, contractvoorwaarden en de kitten informatiefolder. Elke adoptant krijgt een kittenpakketje mee, waarin o.a. een zakje kittenvoer zit. 

Overweeg je om gastgezin te worden? Lees de functiebeschrijving door en als dit je wat lijkt, vul dan de vragenlijst hieronder in. 

Januari 2024: Op dit moment hebben we geen vacature voor gastgezinnen open staan. Wel interesse? hou onze website in de gaten, wellicht hebben we binnenkort weer mogelijkheden om nieuwe gezinnen aan te nemen.

Wil je kittens adopteren? Kijk dan bij /adopties/index voor de beschikbare kittens. 

Functiebeschrijving gastgezin feb 2023.pdf
vrijwilligerscontract.pdf
Neem contact met ons op