TNRC acties oktober
Deze maand zijn we in Oudenbosch, Rhenen, Ruinerwold, Waspik, Hoge Mierde, Harskamp, Stolwijk, Druten, Rucphen en Zegveld geweest. We hebben 90 zwerfkatten en -kittens kunnen helpen deze maand. 

Samenwerken studenten diergeneeskunde
Dankzij de goede samenwerking met onderzoekers en docenten van de Diergeneeskundige Faculteit in Utrecht, vinden steeds meer eindejaars studenten de weg naar Katopia. Dat is enerzijds prachtig voor de broodnodige praktijkervaring en anderzijds voor zowel de extra handen in Katopia en de kennis over schuwe zwerfkatten die de studenten opdoen en in hun latere loopbaan kunnen gebruiken!

Hekwerken voor de zwerfkattenren
Het is een bijzondere klus geweest: de overgekochte tweedehands hekwerken die we gaan inzetten voor de zwerfkattenren. Die zwerfkattenren is een tijdelijk verblijf voor zwerfkatten die uit de natuurgebieden zijn gevangen en op weg gaan naar hun nieuwe thuis als muizenvanger (- maar dan niet in een beschermd natuurgebied). De hekwerken moesten eerst afgebroken worden, dat is een halve zin - maar dagen en dagen en dagen werk..... Vervolgens moesten de hekken een opslagplek vinden. De Paardenkamp in Soest was zo bijzonder vriendelijk om dat om niet te willen doen. De hekwerken zijn bijgevolg verplaatst naar de opslag bij hen. We zijn hen enorm dankbaar voor dit genereuze gebaar!! Hulde ook aan al die sjouwers en helpers!!!

Vervolg Texel
Om het project op Texel verder te gaan vervolgen deze winter, is er overleg geweest met de betrokkenen om het project weer opgestart te krijgen. Het plan is om in december weer te gaan vangen en door te gaan tot in ieder geval januari. In totaal zijn er tot nu toe 139 katten gevangen, waarvan 92 schuwe katten van het eiland af gehaald zijn. De overige 47 katten doen zinvol werk als muizenvangers bij de diverse boerderijen op Texel. 

Nieuwe cursus 'van schuw bolletje wol naar een sociaal schootkitten'
Op 27 oktober hebben Michelle van Leeuwen en Carien Radstake voor het eerst de cursus over het socialiseren van schuwe zwerfkittens gegeven bij de DierenLot Academie in Arkel. Als dierenarts heeft Michelle een socialisatie protocol gemaakt met 8 fasen. Michelle heeft scholing gegeven over de bij zwerfkatten & -kittens veel voorkomende ziekten. Carien heeft het over de routing van het socialiseren gehad, o.a. over huisvesting en hoe specifieke uitdagingen te lijf te gaan. Het aantal cursisten was maximaal. De cursus was perfect verzorgd qua locatie & catering - met dank aan Stichting DierenLot!

Financiele ondersteuning
We zijn heel blij  met de financiele steun van Stichting DierenLot, Bouwstenen Dierenwelzijn, Adolphina Swijter stichting, Het Waardige Dier en MSD Animal Health die deze maand onze kant op mocht komen! Zonder die hulp, kunnen we niet doen wat we nu doen voor de zwerfkatten. Namens al die zwerfkatten: dank!!