Beneficiantendag DierenLot

Wat een feest om op zaterdag 6 november (eindelijk weer) een magistrale Beneficiantendag van Stichting DierenLot te kunnen beleven in 's Hertogenbosch! Alle aanwezigen waren er zo aan toe en we hebben dan ook een daverend feest beleefd met elkaar. Stichting Zwerfkatten Nederland heeft twee presentaties mogen verzorgen over Katopia en de mogelijke samenwerkingen en over het socialiseren van schuwe zwerfkittens. 

Schiermonnikoog
Er zijn al enkele maanden plannen om, in navolging van Texel, ook op Schiermonnikoog de schuwe zwerfkatten uit de duingebieden te vangen en naar de zwerfkattenren op het vaste land te brengen. Op Schiermonnikoog is de verwachting dat er zo'n 50 zwerfkatten in de duinen te vinden zijn. Nou ja, te vinden.... het is een bijzonder weids gebied, dus het vangproces zal best lang duren. Onder uitstekende samenwerking van alle betrokken partijen en organisaties, wordt het project zorgvuldig voorbereid. Het concrete vangen zal in februari 2022 gaan plaatsvinden, terwijl de voorlichting en het chippen/neutraliseren van de huiskatten daaraan vooraf zal gaan. 

Congres vanuit LNV

Samen met Stichting DierenLot hebben we hard gelobby't om vanuit het Ministerie van LNV een zwerfkattencongres te mogen organiseren, voor provincies, gemeenten, beheer- en belangenorganisaties over de aanpak van de schuwe zwerfkat. We zijn bijzonder dankbaar dat het Ministerie dit plan omarmd heeft en we zijn nu aan de slag om het congres vorm te gaan geven. Afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen zal het congres hybride of volledig digitaal plaatsvinden. En, hoe kan het ook anders, de door ons voorgestelde datum van 4 april (wereld zwerfdierendag) is aangenomen!

TNRC-acties

Deze maand zijn we het hele land doorgecrost voor TNRC-acties: Hoge Mierde, Vinkel, Uden, Spanga, Streefkerk, Liesel en Maurik. Deze maand 61 schuwe katten kunnen helpen. 

Bouwstenen voor Dierenwelzijn

We zijn heel dankbaar voor de financiele steun voor de zwerfkatten door Bouwstenen voor Dierenwelzijn. We waren aangenaam verrast met de heerlijke schapenvachten voor onze gastkittens!