Eerste TNRC-vangactie als Stichting Zwerfkatten Nederland

In mei voeren wij als Stichting Zwerfkatten Nederland onze eerste gecoƶrdineerde vangactie uit in de Veluwe. Op verzoek en in samenwerking met de gemeente weten we bijna 50 zwerfkatten te vangen op een camping. De te socialiseren katten krijgen een nieuwe woonplek en een tiental zwerfkatten gaan terug naar de locatie. Enkele moederpoezen met kittens zijn gevangen. De verwilderde kittens zijn gesocialiseerd en hebben een thuis als huiskat gevonden. Met dank aan de zwerfkattenorganisaties: Kattenopvang Bastet, Stichting Superkatten en Stichting Zuiderzee Zwerfdieren en de ambulances van Stichting Dierennoodplan Nederland.

Bestuursvergadering

In mei vergadert het bestuur van Stichting Zwerfkatten Nederland voor de tweede keer sinds haar bestaan. 

samenwerking Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Stichting Zwerfkatten Nederland heeft overleg gehad met Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Het hoofddoel van de Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn is gericht op het welzijn van de huisdieren van mensen die (tijdelijk) zelf zijn aangewezen op de voedselbank of op financieel gelijk minimum niveau verkeren en onder bewind staan en niet of onvoldoende kunnen voorzien in de basiszorg voor hun huisdier, met name op het gebied van voeding en acute medische zorg. De beide stichtingen hebben besloten samen te werken op het gebied van (publieks)voorlichten en de politieke lobby als het gaat om o.a. verplicht chippen en registreren. 

Lobby

In mei is veelvuldig gesproken met Provinciale Statenleden uit diverse provincies, o.a. van Zuid-Holland, Friesland, Gelderland en Limburg.

vangactie Heeswijk-Dinther

Eind mei zijn de mogelijkheden onderzocht voor een grote vangactie in Heeswijk-Dinther. Naarstig wordt naar financiĆ«le mogelijkheden gezocht om dit grote project te kunnen bekostigen. Vanwege de lacterende moederpoezen worden de vangacties uitgesteld tot na het eerste kittenseizoen. Gesignaleerde kittens worden met de moederpoezen per direct gevangen, opdat de kittens gesocialiseerd kunnen worden. 

overleggen Provincies

Met de een brede delegatie van de provincie Zuid-Holland wordt overleg gevoerd op het Provinciehuis in Den Haag en met de provincie Gelderland in Arnhem.