Gastouder Begeleidings Team (GBT)
In 2021 is een nieuw team van start gegaan: het Gastouder Begeleidings Team (GBT). Dit team bestaat uit Anja Albers, Michelle van Leeuwen, Carien Radstake en Ingrid Staal. Het GBT is in het leven geroepen om de gastgezinnen met hun opvangkittens optimaal te begeleiden. In februari zijn we als team gestart met het opstellen van het takenpakket en het toebedelen wie er wat gaat doen. Protocollen, werkwijzen en checklists zijn aangevuld, herschreven of nieuw gemaakt. We hebben nieuwe socialisatiekooien aangeschaft en we gaan digitaal overleggen met elkaar, instructiefilmpjes maken, informatiemappen vullen en aan de gastgezinnen uitdelen en we gaan een spreekkamer inrichten voor de behandeling van kittens. Ieder heeft zijn takenpakket, waarbij Michelle als dierenarts o.a. de veterinaire en socialisatie-zaken oppakt. De centrale opslag van onze voorraad benodigdheden is vanaf nu in Beesd gestationeerd, terwijl de benodigde ontworming, onvlooeiing en eventuele medicatie vanuit het team wordt aangevuld. 

In maart verwachten we met deze voorbereidingen klaar te zijn en staat de eerste digitale meeting gepland. Aansluitend gaan we werven voor nieuwe gastgezinnen voor alle typen kittens: schuw, te kleine kittens en fleskittens. Mocht je belangstelling hebben om gastouder te worden: kijk bij de vacatures. 

Overleggen en jaargesprekken

We hebben aardig wat overleggen gehad in februari: met LNV, met de werkgroep van de provincie Utrecht, met diverse organisaties en de wethouder van Schiermonnikoog, met de provincie Friesland, met de gemeente Alphen aan de Rijn